Een auto kopen

Autogarage Den bosch

 

Een universele vennootschap wordt gevormd wanneer autobedrijf het met elkaar eens worden en een vereniging oprichten. In bijna alle gevallen zullen de leden van de vereniging autohandelaren zijn. Het doel van een vereniging is niet om auto’s te verkopen, maar om handel te drijven. Wanneer de handel afneemt, stijgen de kosten en daalt de winst per auto, zodat de hoeveelheid handel afneemt, d.w.z. dat het autobedrijf niet voldoende rendement zal maken. Autohandelaren die een goede winst hebben gemaakt, hebben dus geen reden om zich bij een vereniging aan te sluiten.

Een particulier of een bedrijf dat een auto van om het even welk merk of model wil kopen, wordt meestal afgewezen. De meeste autobedrijven willen niet in zee gaan met iemand met een beperkte kennis van auto’s, een gebrek aan inzicht in de import/export procedure, of de wettelijke categorisering van de auto’s. Gewoonlijk is de particulier beter af met een auto naar een gevestigde autohandelaar in zijn of haar gebied te gaan, die de klant zal kunnen adviseren over welke auto’s de moeite waard zijn om te kopen, het best mogelijke model en het minst dure model. Gewoonlijk omvat de prijsopgave door de deur een commissie voor de autodealer en zijn/haar dealerschap, zodat het autobedrijf een goede winst maakt bij deze deal. Maar er zijn situaties waarin de particulier elders een betere deal kan krijgen.

De meeste personen worden door hun autohandelaar naar de veiling gestuurd om een betere prijs te krijgen. Anderen sluiten zich aan bij autoconsignatie en gaan naar de veiling volgens de instructies. Sommige mensen laten zich door een ‘behulpzame escorte’ overhalen om een auto te kopen, om vervolgens vast te stellen dat de auto hun tijd niet waard is om te proberen de juiste biedingen uit te brengen op elke individuele auto. Hier zijn een paar situaties waarin het kopen van een auto via consignatie zinvoller is dan naar een autoveiling te gaan.

Om een consignatievoertuig te kopen moet u waarschijnlijk over voldoende cash beschikken om de waarborgsom te dekken en het voertuig te kopen. Overweeg dus hoeveel u zich kunt veroorloven te betalen. Bent u iemand die een baan heeft en zich zorgen maakt over uw sociale leven? Misschien heb je gewoon een goedkoop voertuig nodig om een paar klanten aan te nemen. Als u alleenstaand bent en op zoek bent naar een voertuig om een aanhangwagen mee te trekken, dan is het kopen van een consignatievoertuig waarschijnlijk niet de manier om te gaan.

Zodra u op de veiling aankomt, moet u uw bod op een voertuig plaatsen. Vraag de vertegenwoordiger op de veiling of er voertuigen zijn waarin u geïnteresseerd bent. Als u niet weet welk type voertuig u wilt, maak dan een lijst van waar u op wilt bieden. Koop geen voertuig alleen omdat het er goed uitziet. Bijvoorbeeld, blauwe tonneau covers kunnen een goede keuze zijn.

In consignatie is een geweldige manier om een auto te kopen. Omdat de dealer de veilingmeester is en alles door hen wordt gedaan, moet je jezelf verkopen. Probeer het voertuig te verkopen ‘zoals het is’. Kopers zullen het voertuig moeten inspecteren om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Als het een aangepast voertuig is, zal de koper het waarschijnlijk moeilijker hebben om in te stemmen met de verkoop. In de huidige staat’ betekent niet dat het voertuig in goede staat is. Het betekent dat er niets mis is met het voertuig. Auto’s die aangepast zijn kunnen kwaliteitsproblemen hebben waar de gemiddelde koper geen weet van heeft. Zoals het is’ betekent niet dat u geen probleem met het voertuig kunt vinden. Het betekent alleen dat u geen testrit met het voertuig hebt gemaakt en dus niet de grenzen van het voertuig hebt ervaren.

Als u een consignatievoertuig koopt, kunt u ook onderhandelen over de terugbetaling van uw inschrijvingskosten aan uw rijbewijscentrum. Dit is een goede zaak omdat u dan niet de kosten hoeft te betalen die detailhandelaren in rekening brengen om u te registreren om het voertuig in bezit te nemen. De kosten kunnen oplopen van $400 tot $1000 per auto. Als u de auto verkoopt voordat u naar de registratie gaat, kunt u honderden dollars besparen. Auto consignatie dealers verdienen veel van hun commissies op de verkoop aan nieuwe autodealers. Dus als ze je kunnen laten betalen op een consignatie, zullen ze waarschijnlijk bieden u een percentage korting op de verkoopprijs. Dat maakt de verkoop duurder, maar de commissies die de verkopers van de dealership verdienen aan de nieuwe auto partijen kunnen nog groter zijn.

Deze commissies kunnen oplopen van 5% tot 25% van de consignatieverkoop. Dat betekent dat een commissie van $400 van een dealer die $4.000 aan auto’s verkoopt, slechts een tiende is van wat een auto-consignatiehandelaar kan verdienen. Bovendien hoeven zij geen belastingen te betalen of de verkoop zelf af te handelen, wat hun overheadkosten vermindert. Deze dealers kunnen ook speciale bonusaanbiedingen doen en hun prijzen opdrijven om een grotere winst te maken.

Voordat u een consignatievoertuig koopt, is het een goed idee om een inspectie te doen. U kunt dit te weten komen door te vragen naar een stortingsbewijs of een contract te ondertekenen om te zien of u een cheque hebt gekregen stubby auto consignatie dealer, wat betekent dat het voertuig al een paar dagen verkocht is.

Lees meer:

Autogarage Den bosch

Auto reparatie Den bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.