Hoe kiest u de juiste olie voor uw auto?

5w40 olie

Om een auto efficiënt en zuinig te laten rijden, heeft hij de juiste olie nodig. Verkeerde olie zal de auto beschadigen en de levensduur verkorten. Om efficiënt te kunnen presteren onder dergelijke wisselende omstandigheden, moet de olie in staat zijn de verschillende onderdelen van de motor te smeren. Een van deze onderdelen is de motor zelf. De eerste plaats waar het vaakst verkeerde olie wordt gebruikt, is de startmotor of de accu’s in de ontsteking van een voertuig. Wanneer de motor start, wordt hete olie naar de bovenkant van de motor gestuurd, waar de oliepan en het filter zich bevinden. Als de olie van oudsher is gebruikt, heeft het filter de neiging zeer snel verstopt te raken en is de olie niet meer schoon. In dat geval kan de olie niet rond de motor circuleren of is hij zeer snel vuil geworden om voortijdige slijtage te voorkomen.

Met 5W40 motorolie wordt het probleem van verstopte filters aanzienlijk verminderd. De filters zijn gemaakt van weefsels en in plaats van de olie op te sluiten, houden de filters behoorlijk wat vast, zelfs bij hoge temperaturen. Dit betekent dat u de olie niet om de 3000 mijl hoeft te verversen. U moet het oliepeil elke keer controleren als u uw benzinetank vult. Bovendien zal de 5W-40 motorolie helpen om uw motor schoner te houden, efficiënter te laten draaien en in het algemeen schoner te houden. Dit betekent gewoon dat het geen schade aan de motor op de lange termijn zal veroorzaken.

Het andere type olie, 5W-30 motorolie, wordt gebruikt in enkele automerken. Deze olie heeft aanzienlijk minder kans om filters te blokkeren en wordt aanbevolen voor zwaarder gebruik dan het gewone dagelijkse verkeer. Als u dit type olie wilt gebruiken, is het sterk aan te bevelen de olie om de 3.000 mijl of zo te verversen.

immorele olie wordt over het algemeen gemaakt van afgedankte plantaardige of dierlijke oliën. Deze worden over het algemeen verkocht voor groentebouillon, rundvlees of plantaardige olie en gedumpt in een plaatselijk recyclagepunt, of in de lucht. Het wordt meestal verkocht als een afvalproduct en niet als iets dat in de grond wordt gedumpt voor verontreiniging. Als u dus ooit wordt betrapt op het dumpen van gebruikte bouillon op de plaatselijke stortplaats, is er een wettelijke verplichting dat u zich daar niet alleen van onthoudt, maar dat u maatregelen treft om de gebruikte bouillon op te ruimen, vooral als die in de grond wordt gedumpt.

immorele olie is het type motorolie dat op het punt van verstrekking niet wordt teruggewonnen (zoals een natuurlijke olie). De olie wordt gemengd met andere oliesoorten (zoals gewone) om mengsels te vormen die het aantal afgelegde kilometers verhogen en tegelijk de uitstoot verminderen. Dit type olie wordt over het algemeen tegen een meerprijs aan de klant verkocht, maar kan in een paar toepassingen worden gebruikt.

Afhankelijk van waar u uw olie gaat halen, zult u waarschijnlijk beide soorten olie op de markt vinden. Terwijl de meeste mensen vasthouden aan het conventionele type van motorolie, bepaalde vrachtwagens en SUV’s vereisen zuiver plantaardige olie voor gebruik in hun motoren. Welke soort olie u ook kiest, ze zal waarschijnlijk duur zijn. De gemiddelde prijs ligt rond de drie dollar per liter, maar er zijn ook prijzen van minder dan twee dollar per liter. De prijs is echter zo laag dat, tenzij uw monteur u specifiek opdraagt alleen dit type olie te gebruiken, u sterk wordt aangeraden een mengsel van de twee oliesoorten te gebruiken, dat u de beste service en bescherming zal bieden.

Het is het beste om het type olie te gebruiken dat door de fabrikant van uw auto wordt aanbevolen, en in het bijzonder niets anders dan conventionele petroleumolie (of een mengsel van petroleum met een van de vorige twee oliesoorten). Dit komt omdat deze materialen zeer ontvlambaar zijn en u niets wilt dat overmatige oververhitting en storingen in uw motor kan veroorzaken. Het is echter het beste om u aan het aanbevolen minimumniveau te houden.

Als u al moeite hebt om deze ene vloeistof te betalen, moet u niet vergeten dat u ook uw olie en filter moet vervangen, en terwijl veel mensen grommen en razen over het gemak van synthetische smeermiddelen, moet u bedenken dat ze niet alleen duurder zijn, maar dat ze ook niet goed werken in het milieu.

Hoewel het gemak factor, en veel mensen de bereidheid om meer te betalen voor dit type motorolie, gegooid in de blender met de duurdere merken die uw auto handleiding suggereert, is er echt geen reden om shell out het extra geld voor iets dat is alleen maar van plan om meer van een deuk in uw banksaldo veroorzaken op de lange termijn. Aan de andere kant, een ander ding om in gedachten te houden is dat je moet een mengsel van olie die is prima voor de reguliere interval van uw auto verhogen krijgen. Dus, als uw handleiding beveelt een bepaald merk, maar je bent alleen het gebruik van dat merk olie op het moment van de eerste olie verversen, krijgen een lager geprijsd synthetisch alternatief dat moet dienen u net zo prima.

Maar waar u echt op moet letten, zijn de vele merken en soorten olie die voor u beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.