Hoe maak je je auto schoon?

Interior detailing

Ourakers om Auto detailing te omschrijven als stofzuigen en schoonmaken. Gelukkig heeft de technologie van vandaag geleid tot een luie en niet zo lastige taak dan vroeger; afgezien van het niet lappen op uw ramen. Auto detailing is een noodzakelijke stap in het onderhoud van het lakwerk van uw auto. Het elimineert niet alleen de noodzaak voor u om deze vervelende taak zelf te doen, maar vermindert ook het aantal keren dat u het werk moet doen.

Buitenkant Detaillering

De buitenkant van uw auto is blootgesteld aan de elementen de hele tijd; elementen die zonder deskundige kennis over auto zou verlaten uw auto kijkenGeneraal vuil en saai. Bij car detailing reinigt en polijst u niet alleen de buitenkant van de auto, maar ook de binnenkant van uw auto. U gebruikt een speciaal soort reiniger en beschermers. Dit voorkomt dat de lak mooi verbleekt omdat het de lak beschermt. Dit voorkomt ook dat de zon en alle andere weerselementen de lak van uw auto ruïneren. Zelfs de velgen en de ruiten worden gereinigd en gepolijst om de beste indruk te maken en de perfecte afwerking te krijgen die de aandacht trekt van iedereen en die uw auto apart maakt.

Interieur Detailing

Het interieur van uw auto is net zo belangrijk als het exterieur. Wanneer u klaar bent met het detailen van uw auto bent u in staat om het een geheel unieke uitstraling te geven. Hierdoor zal uw auto eruit zien alsof hij nog nooit gewassen is sinds uw aankoop. U hoeft alleen maar het tapijt te stofzuigen, alle ramen schoon te maken en te poetsen, het dashboard te poetsen en te glanzen en vervolgens de deuren te polijsten.

Hier is een algemene samenvatting van de drie stappen die detailers moeten volgen:

Buitenkant Detaillering

Was de auto- Poets het voertuig paneel per paneel voor een maximaal resultaat- Verwijder en reinig al het vuil- Veeg de auto af en poets hem- Verwijder vuil- Controleer alle lichten-buitenkant, motorkap, steel en kofferbak, enz.

binnen

Deze detailstap vergt veel tijd en inspanning. U moet veel water gebruiken om de auto schoon te maken en te poetsen om al het vuil van het oppervlak te krijgen. Zorg ervoor dat u schoon onder de stoelen en elke plaats tussen de kussens van de stoelen. Zebra-strip ook de tapijten en u zult merken dat de stofzuiger niet hoort of naar stof zoekt. De regel van het spel in het detailleren is je wast het, je droogt het en dan herhaal je het.

Het detailleren van de buitenkant bestaat eigenlijk uit vier stappen, omdat bij het detailleren alle kleine afbladderende verfschade en oneffenheden worden bijgewerkt en het gelakte oppervlak wordt beschermd.

De eerste stap is het wassen van de buitenkant van het voertuig met een autowasshampoo en vervolgens afspoelen en droogstappen.

Vervolgens reinigt u de auto onder de armen en handen met een grote zachte doek en spoelt u deze vervolgens af. Vervolgens moet u er een kleine hoeveelheid wasextractiemateriaal op doen om te voorkomen dat het aan de lak blijft kleven. Hierdoor ontstaat een waslaag op de lak die meer stof tegenhoudt.- Lakhulpmiddelen-maar denk eraan eerst op een klein oppervlak te testen alvorens meer chemische hulp te gebruiken-gebruik een geschikte wax op carnauba basis.- Reinig de wielen met een zachte doek en spoel af.

De detailer inspecteert zorgvuldig alle hoeken en gaten en alle gebieden van de auto die extra aandacht nodig kunnen hebben, zoals de kleur van de deurgrepen of de krassen die in een eerder stadium kunnen zijn ontstaan. Extra aandacht wordt geschonken aan roestige plekken zoals spatbordkuipen of uitlaatsystemen.- Wanneer een geschikt oppervlak is gereinigd, wordt het vervolgens gepolijst met stoffen zoals was zonder aardolie, glasreinigers, metaalreinigers, polyurethaan-brandstoffen en biodieselbrandstoffen. Het polijsten zorgt voor een antikleefafwerking en laat het stof en de krassen in contrasterende kleuren naar voren komen.

De derde en laatste fase van het detailleren is de bescherming van het lakwerk. Dit is de meest betrokken fase en vereist veel aandacht. Persoonlijkheid is hier belangrijk omdat de aandacht die u geeft aan het detailen van uw auto moet resulteren in hoe uw auto eruit ziet en aanvoelt. De bescherming van de lak is een beschermende laag die helpt voorkomen dat de auto verweert, verbleekt, corrosie vertoont en opnieuw moet worden gespoten. De meeste beschermingsproducten voor auto’s zorgen ervoor dat de lak van uw auto er goed uitziet en beschermen tegen weersinvloeden. De chemicaliën in de producten fungeren ook als detergenten die helpen om verder vuil en corrosie tegen te gaan.

Lees meer:
Interior detailing 
Leer reparatie auto 

Leave a Reply

Your email address will not be published.